"Jezelf liefhebben is het begin
van een levenslange 
romance."

Oscar Wilde 

 

 

     

Oorkaarsen

 


Het gebruik van oorkaarsen komt voort uit de traditionele indiaanse geneeskunst en wordt bij allerlei klachten toegepast. Dankzij de Hopi-indianen, de oudste Pueblostam met een grote medische kennis en een hoge spiritualiteit, kennen we dit gebruik ook in Europa.

 

Werking

Oorkaarsen werken via de uitwendige gehoorgang op diepliggende acupunctuurpunten, het trommelvlies, het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti. Via de buis van Eustachius vindt er een verdere werking plaats op mond-, keel-, neus-, en bijholten. Een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht door de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies. Dit zorgt voor een intensief gevoel van aangename warmte en bevrijding in oren, voorhoofd en bijholten. Dit kan ook een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een  verstopte neus. De warmte activeert de bloedsomloop in het oor en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. De kaarsen worden met de hand gerold van stroken linnen, gedrenkt in bijenwas en geneeskrachtige kruiden, zoals o.m. honingextract, hertshooi, kamille, betacaroteen en vitamine A.

Deze behandeling is niet alleen lichaamszuiverend, maar geeft ook een heerlijk gevoel van ontspanning.

 

Behandeling

 

Eerst krijg je een oorreflexmassage. De kaars wordt aangestoken en in het oor gezet. Je hoort tijdens het branden van de oorkaars een ruisend, knisperend geluid. Om het evenwichtsgevoel te waarborgen, worden altijd beide oren behandeld (in het binnenoor bevindt zich het evenwichtsorgaan).

Investering: 50 euro per sessie van 1 uur, kaarsen inbegrepen

 

 

 

  

Toepassingen bij volwassenen en kinderen

losmaken en verwijderen van oorsmeer (pijnloos alternatief voor het oorspuiten)
oorpijn, oorsuizen, oortinteling of oordruk (dichtslaan van het oor)
neus-, voorhoofd-, bijholten- en/of keelontstekingen
verkoudheid, loopneus
hoofdpijn, migraine
nervositeit, stress, hyperactiviteit
slaapproblemen
eczeem in uitwendige gehoorgang
blaasontsteking
vegetatieve storingen
verminderde locale doorbloedingen en stofwisseling
doofheid. ....

 

De toepassing van oorkaarsen wordt afgeraden bij: 

doorboord of gescheurd trommelvlies (korter dan 10 jaar geleden)
acute buitenoorontsteking
allergische reacties
geïmplanteerde gehoorbeentjes
eczeem of schimmelinfecties
epilepsie.

 

Oorklachten

Oorklachten bestaan in vele vormen, onder andere:

ontstekingen
oorsuizen
slecht horen
doofheid
ziektepatronen waarbij oorklachten kenmerkend zijn, zoals bij de ziekte van Ménière.

De Chinese geneeswijze vertaalt klachten naar energieverstoringen binnen de totale energiebalans. Behandelen van de energieverstoring leidt in veel gevallen tot vermindering of verdwijnen van de klachten. Volgens de inzichten van de traditionele Chinese geneeswijze wordt het oor gevoed (met energie) door de nieren (niermeridiaan energie). Ten gevolge van zwakke nierenergie kan het voorkomen dat de oren onvoldoende gevoed worden. Dit kan leiden tot uiteenlopende oorklachten, waardoor regelmatig oorontstekingen kunnen ontstaan.


©voor BIOSUN GmbH, Duitsland en © Agnes Bezembinder, journalist.

Disclaimer: Er worden geen medische diagnoses gesteld of medische (be)handelingen verricht. Je blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen gezondheidszorg.

Een sessie kosteloos annuleren kan tot 48u vóór de afspraak.

www.innerpoleposition.be | webdesign CtrlZ | © CtrlZ 2023