"A path with no obstacles
probably doesn't lead anywhere.
"

Frank A. Clark 

 

 

Opstellingen

 

Opstellingen zijn een wonderbaarlijke methodiek om inzicht te krijgen in je onbewuste overtuigingen die je leven mee vorm geven.

Elke familiegeschiedenis herbergt belangrijke gebeurtenissen die door meerdere generaties onbewust meegedragen worden en ons leven, en dat van onze kinderen, privé en professioneel, beïnvloeden.

Zo dragen wij heel wat mee van onze ouders en voorouders, of van andere delen van het systeem wat eigenlijk niet bij ons hoort. Soms dragen wij de last niet zelf, maar dragen we die onbewust over op onze eigen kinderen.

Hoe komt het dat je steeds de 'foute' partner aantrekt, je job maar niet wil lukken, je zo sukkelt met je gezondheid, enz.?

Een opstelling maakt die verborgen dynamieken zichtbaar en toont wat niet bij ons hoort. Inzicht in de oorzaak van de uitdaging waarmee we worstelen, maar vooral het doorvoelen van de verschillende aspecten, maakt aanvaarding, heling en bevrijding mogelijk. Door de energetische werking van een opstelling kan de geblokkeerde energie weer gaan stromen.
Zo creëer je meer keuzemogelijkheden en harmonie in je relaties, je werk, je leven.

Deze methodiek kent diverse stijlen en stromingen, zoals de klassieke familieopstellingen volgens Bert Hellinger en traumaopstellingen volgens Franz Ruppert, waarbij een verlangen wordt opgesteld. Naargelang de stroming wordt er herstel beoogd of enkel een waarnemen zonder oordeel.

In principe kan elk thema waarmee je worstelt worden opgesteld, zoals relaties, ziektes, steeds weerkerende patronen/gebeurtenissen, emoties, financiële of professionele thema’s, zoals succes dat uitblijft. Het kan een krachtige richtingwijzer zijn in een beslissingsproces.

Opstellingen kunnen in groep gebeuren, waarbij je representanten kiest voor de verschillende aspecten.
Dankzij het wonderbaarlijke ‘wetend veld’ maken zij verbinding met wat speelt. Bij een individuele opstelling ga je zelf de verschillende aspecten invoelen.

Literatuur over dit onderwerp is talrijk. Als eerste kennismaking kan ik je het boek ‘Gezonde verhoudingen (Familieopstellingen)’ of 'Je relatie helen' van Indra Torsten Preiss aanbevelen.

Opstellingen zijn hoedanook een wonderbaarlijke methodiek, die moeilijk te beschrijven valt.
Zelf ervaren is dan ook de beste kennismaking!

Investering: 90 euro voor een individuele sessie van 1.5u 
(Een sessie kosteloos annuleren kan tot 48u vóór de afspraak.)

www.innerpoleposition.be | webdesign CtrlZ | © CtrlZ 2023