"The 2 most important days in your life
are the day you were 
born and
the day you find out 
why." 

Mark Twain

 

 

Workshops


Inschrijven is noodzakelijk en kan via contacts.

Al deze workshops kunnen ook gegeven worden op aanvraag. Neem contact met me op voor meer info en voorwaarden.

 • Burn-out: a gift to shift your shit! 22 maart van 14.30u tot 17u

  Burn-out is 1 van de epidemies van deze tijd, ook bij de jeugd, en dat is niet verwonderlijk. Voor wie er middenin zit vaak een drama, maar met de juiste aanpak wordt het 'n prachtig transformatieproces! Tijdens deze interactieve sessie overlopen we kort de signalen, symptomen, maar tunen vooral in op de patronen die aan de basis liggen van een burn-out, hoe deze patronen ontstaan zijn en hoe je ze kan ompolen. Want enkel dan kan burn-out leiden tot ’n mooie transformatie en is hervallen ook niet aan de orde.

  Wanneer de aanpak en/of begeleiding zich richt op transformatie en niet puur op herstel, kan deze epidemie bijdragen tot een nieuw evenwicht in onze Westerse samenleving, op individueel én collectief niveau. 

  Een hoopgevende eye-opener voor al wie met burn-out (of energietekort) geconfronteerd wordt, zelf of in de omgeving, of wie op tijd wil ingrijpen.

Deelname: 40€ vroegboekkorting tot 19 maart (nadien 45€), vooraf te betalen. max. 10 deelnemers. 
Locatie: De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne.

 

 • Adem je vrij! -  20 april 2023 van 19.30u tot 22u 

Praktische ademhalingsoefeningen vanuit mindfulness en hartcoherentie, om tot rust en in balans te komen, op te laden én te helen. Je kan er nadien zelf mee aan de slag. Dagelijkse ademhalingsoefeningen zijn eigenlijk net zo essentieel als eten, drinken, slapen en bewegen. In deze sessie krijg je ook inzicht in het stressmechanisme zelf.

Hartcoherentie is een wetenschappelijk gefundeerde ademtechniek die je stressniveau doet dalen en je veerkracht, prestatievermogen, welzijn en emotionele stabiliteit verhoogt. Deze ritmische ademhaling brengt het hart in een veilige modus die het brein gunstig beïnvloedt. Want ons brein communiceert niet enkel met onze darmen, maar ook met ons hart! Oprecht positieve gevoelens beïnvloeden ons hartritme en sturen ‘gezonde’ boodschappen naar ons brein. Daardoor kunnen we ons zenuw-, spijsverterings-, hart- en vaatstelsel, hormonaal en immuunsysteem in evenwicht brengen. 

Door hartcoherente ademhalingsoefeningen wordt het hartritme gelijkmatiger. 
Daardoor produceert het lichaam minder stresshormonen (cortisol) en meer DHEA, wat veroudering, geheugenverlies, vermoeidheid, en burn-out tegengaat, de waarde van cholesterol in het bloed zakt en het zelfgenezend vermogen versterkt. Ziekte is immers vaak het gevolg van aanhoudende stress. 

Deelname: 40€ vroegboekkorting tot 7 april, nadien 45€. 
Locatie: De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

 • Onverwerkte emoties, bron van chronische klachten - 24 november 2022 van 19.30u tot 22u 

  "These pains you feel are messengers. Listen to them.” ― Rumi

  Dat epigenetica een doorslaggevende rol speelt bij chronische ziekten is gelukkig niets nieuws meer. Voeding, slaap, beweging, stresshantering bepalen of een bepaald gen zich manifesteert of niet. Maar de impact van negatieve gedachten en emoties is helaas nog behoorlijk onderschat, ze zijn vaak een grote (mede)oorzaak van vele chronische ziekten. Het leren hanteren en helen van onverwerkte en/of weerkerende emoties is dus uitermate belangrijk voor je gezondheid en voor velen niet evident om toe te passen. Je kan het leren in deze doesessie en er zelf verder mee aan de slag.

  Wat komt aan bod?
  Waar komen emoties vandaan? Hoe ga je ermee om? Hoe kan je ze helen? En vermijden dat ze je telkens weer meeslepen? M.a.w. hoe kan je aan je gezondheid werken, ook preventief? In deze doesessie krijg je meer duidelijkheid rond dit proces en krijg je tools aangereikt om je emoties zelf te leren helen.

  Investering: 40€ vooraf te betalen, vroegboekkorting - Inschrijven is noodzakelijk en graag vóór 20 november. Vanaf 20 november 45€.
  Locatie: De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne 

 • Bewust in balans - Wake up traject van 8 donderdagavonden van 19.30u tot 22u -  nieuwe reeks start in xxx 2023


Dit wake up traject is gebaseerd op de principes van de Integratieve Geneeskunde (o.a. Functional Medicine met Dr. Mark Hyman - Dr. Bert Lefevre 
en de visie van Dr. Henk Fransen over het zelfgenezend vermogen), verweven met mijn eigen kennis en ervaringen van de voorbije 35 jaar. Reacties lezen?

Voor wie? Voor al wie bewust wil kiezen voor goede zelfzorg! 
Weet je niet hoe om te gaan met deze wereldcrisis? Wil je graag je zelfgenezend vermogen versterken? Zit je niet lekker in je vel? Ben je bezorgd over de toekomst? Heb je veel last van kwaaltjes of lijd je aan een chronische ziekte? Heb je eigenlijk niets te kort en ben je toch niet happy? Zorg je voor iedereen maar vergeet je vaak jezelf? Is je job niet echt je ding? Mis je fun in je leven? En wil je daar ook graag verandering in brengen, maar weet je niet goed hoe/waar te beginnen? Dan helpt dit traject je op weg om écht in actie te komen! En in groep je levensstijl aanpassen gaat altijd vlotter!

In deze reeks verkennen we alle domeinen die een cruciale rol spelen bij hoe we in het leven staan: ons fysiek lichaam, ons voelen, ons denken, onze relaties en zingeving. Je krijgt inzicht in de complexe samenhang van deze pijlers en hoe ze ons welzijn, onze gezondheid en immuniteit beïnvloeden. Je ontdekt een waaier aan mogelijkheden, tips en oefeningen om ze in praktijk om te zetten. Ook ga je voor jezelf een duidelijke balans opmaken: waar sta je? Wat geeft energie, wat vreet energie? Hoe kan je bijsturen? En hoe kan je in deze snel veranderende wereld vol onzekerheden overeind blijven?
Dankzij enkele eenvoudige sleutels kan daaruit een eerste aanzet volgen tot jouw actieplan naar een betere gezondheid & immuniteit, gelukkig zijn én Flow. Want Flow is veel meer dan gezond zijn. En gezond zijn is veel meer dan niet ziek zijn. En je hoeft ook niet ziek te zijn om beter te worden! 

Na elke les krijg je oefeningen mee om effectief stappen te zetten, je bent daarin natuurlijk vrij en je kan ze later gerust op eigen tempo verder uitwerken en integreren. Het is een 1e stap op weg naar evenwicht, geen quick fix! Gezien de opbouw en de samenhang kan je dit traject enkel volgen in z’n geheel. Mis je een avond, dan krijg je een korte samenvatting, samen met de oefening, zodat je toch nog kan volgen. Een gemiste les kan je in een latere reeks ook nog inhalen.

Het aantal deelnemers (min. 5 en max. 6) is beperkt om voldoende ruimte te laten voor interactie. 

- Introductie op 
- Fysiek lichaam in 2 delen op 
- Voelen op 
- Denken op 
- Relaties op 
- Zingeving op 
- Follow up op 

Locatie: De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne 

Investering:  particulieren: 400€ voor de reeks van 8 avonden - vroegboekkorting bij inschrijving én betaling vóór   , daarna 440€. 
Wil je deelnemen als professional, neem dan eerst even contact met me op, ajb.

Op aanvraag kan deze reeks ook als lezing gegeven worden, waarbij het globale kader geschetst wordt.

 

 • Boost je KI - Je levensenergie verhogen via KI oefeningen - datum te bepalen (van 19.30u tot 21.30u )

In onze hectische maatschappij staan veel mensen onder druk. Stress blokkeert onze levensenergie, maakt dat we verzwakken, onze immuniteit neemt af en dit resulteert in chronische fysieke of psychische klachten. In deze sessie leer je aarden, wat essentieel is om stress af te voeren en in balans te blijven. Daarnaast leer je via heel eenvoudige en leuke oefeningen om je levensenergie, je Ki, weer in stroming te brengen. Het begrip Ki komt uit boeddhistische kloosters en is al meer dan 2000 jaar oud. Hoe sterker de Ki-stroom, hoe krachtiger en energieker we ons voelen én hoe beter we slapen.

Dagelijks toepassen van deze eenvoudige oefeningen draagt bij tot je veerkracht, je fysieke, mentale en emotionele stabiliteit, om in je kracht te komen en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je focus verschuift van denken naar voelen, je intuïtie scherpt aan. Deze sessie is ook geschikt voor mensen met burn-out. Bij mooi weer oefenen we buiten.

Locatie: De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne 
Deelname:    €, vooraf te betalen, het aantal inschrijvingen is beperkt.

 • Adempauze! - datum te bepalen van 20u tot 21u via ZOOM

  Ik begeleid je gedurende 1 uurtje in mindful en hartcoherent ademen. Deelname: 12€ vooraf te betalen. Inschrijven vóór  ajb.

 • Verbinden vanuit vertrouwen

  Natuurbeleving in Ranst in kleine groep of individueel, om te ontspannen en op te laden. We oefenen in aarden, overgave, verbinden en vertrouwen in het leven, elkaar en onszelf.
  Dit gaat enkel door bij mooi weer en wordt dus kort vooraf aangekondigd via aparte mail. Wil je hiervan op de hoogte blijven, geef dan je naam en mailadres door via contact.

  Afhankelijk van het weer.

 • Flower of Life - meditatief tekenen - datum op aanvraag - leuk om te organiseren met een groepje vriendinnen of familie

 


De Flower of Life, de Levensbloem, is één van de krachtigste positieve symbolen uit de heilige geometrie en staat voor de verbondenheid van alle leven in het universum.  Het bevat de blauwdruk van de gehele schepping , zoals ons DNA onze genetische code omvat. Dit patroon wordt in vrijwel alle oude culturen en grote religies teruggevonden (in India, Egypte, het Oude Griekenland, China, Japan en Israel). Tijdens deze workshop ligt de focus op het leren tekenen van dit patroon.

Locatie: overeen te komen
Deelname: vooraf te betalen, 15€. Min. 8 deelnemers.
Meebrengen: passer, papier en kleurpotloden

 

 • Ik Ken mijn Ikjes - nieuwe datum te bepalen (van 19.30u tot 22u)

  Kan je moeilijk ‘nee’ zeggen of grenzen stellen? Heb je het lastig met keuzes maken? Ben je slaaf van je perfectionisme? Gaan je emoties vaak met jou aan de haal? Zit je hoofd vol to-dolijstjes en staat Me-time niet in je woordenboek? En denk je: ‘ja, zo ben ik nu eenmaal’ of ‘dat zit in de familie’ en ‘ik kan er niets aan doen’? Dan is er goed nieuws: je bent véél meer dan je denkt!
  In deze introductieworkshop ga je op verkenning naar de ikjes achter jouw patronen. Je krijgt inzicht in hun ontstaan, hun bedoelingen en hun manier van werken. En je ontdekt hoe jij het stuur weer zelf in handen kan nemen. Zodat je zélf je rijstijl, je route en bestemming kan bepalen. Zo kan je ook op een heel andere manier kijken naar en omgaan met klachten als burn out, CVS, fibromyalgie, depressie, enz. Laat je verrassen door je eigen mogelijkheden!

  Deelname
  : 70€ voor beide avonden, vooraf te betalen. Max. 12 deelnemers.
   

 • Bevrijdend loslaten - Ik ga op reis en ik laat achter... - nieuwe datum te bepalen

Loslaten doen we ons hele leven, vanaf onze geboorte tot en met onze laatste dag. En toch is het vaak geen makkie. Wat is loslaten eigenlijk? Wat maakt het zo moeilijk en hoe kan het makkelijker? Hoe belangrijk is loslaten voor onze gezondheid? We belichten ook het thema van ‘vergeven’, een fundamenteel aspect van het zelfgenezend vermogen. Een avond van inzichten en vooral praktische tips en oefeningen, die je nadien ook zelf kan toepassen. Een energetische detox!

 

 • Focussen - nieuwe datum nog te bepalen

Focussen geeft je toegang tot de wijsheid van je eigen lichaam. Je geeft aandacht aan iets in je lichaam dat nog vaag, maar wel voelbaar is en dat te maken heeft met een situatie in je leven. Als je bij dat ‘iets’ stilstaat op een vriendelijke, uitnodigende manier, krijgt het de kans zich kenbaar te maken. Focussen kan je helpen om duidelijker te ervaren wat je voelt en/of wilt, om te leren omgaan met overweldigende gevoelens, om je te bevrijden van een blokkade of verslaving, om heldere beslissingen te nemen, om zelfkritiek te leren relativeren en jezelf meer te accepteren zoals je bent. Het kan andere processen positief beïnvloeden, zoals allerlei vormen van therapie en lichaamswerk, je spirituele ontplooiing, enz. Het hoofd kan ons makkelijk om de tuin leiden, maar het lichaam bedriegt nooit! De grondlegger van het Focussen is Eugene Gendlin. Begin jaren ’60 ontdekte hij in zijn onderzoek van psychotherapie dat iedereen beschikt over een natuurlijk vermogen om te Focussen, maar dat velen de vaardigheid verleerd zijn.

www.innerpoleposition.be | webdesign CtrlZ | © CtrlZ 2023