The 2 most important days in your life
are the day you were
born
 and the day  you find out why. 

    Mark Twain  

 

 

 


Inschrijven is noodzakelijk en kan via contacts.

 • Ik Ken mijn Ikjes - 15 en 22 maart 2018 (2 avonden van 19.30u tot 22u) - Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne

  Kan je moeilijk ‘nee’ zeggen of grenzen stellen? Heb je het lastig met keuzes maken? Ben je slaaf van je perfectionisme? Gaan je emoties vaak met jou aan de haal? Zit je hoofd vol to-dolijstjes en staat Me-time niet in je woordenboek? En denk je: ‘ja, zo ben ik nu eenmaal’ of ‘dat zit in de familie’ en ‘ik kan er niets aan doen’? Dan is er goed nieuws: je bent véél meer dan je denkt!
  In deze introductieworkshop ga je op verkenning naar de ikjes achter jouw patronen. Je krijgt inzicht in hun ontstaan, hun bedoelingen en hun manier van werken. En je ontdekt hoe jij het stuur weer zelf in handen kan nemen. Zodat je zélf je rijstijl, je route en bestemming kan bepalen. Zo kan je ook op een heel andere manier kijken naar en omgaan met klachten als burn out, CVS, fibromyalgie, depressie, enz. Laat je verrassen door je eigen mogelijkheden!

  Deelname
  : 60€ voor beide avonden, vooraf te betalen. Max. 12 deelnemers.
   

 • Adem je vrij! - 26 april 2018 van 20u tot 22u 

  Doesessie met praktische ademhalingsoefeningen vanuit mindfulness en hartcoherentie, om tot rust en in balans te komen, én op te laden. Je kan er nadien ook zelf mee aan de slag.

  In tegenstelling tot wat we vroeger dachten, wordt ons functioneren niet enkel aangestuurd door onze hersenen, maar ook door ons hart. Gevoelens zijn veel sneller en krachtiger dan gedachten. Gevoelens & emoties hebben een diepgaand effect op de balans in ons autonome zenuwstelsel en het ritme van onze hartslag. Dit hartritme varieert voortdurend. Uit onderzoek is gebleken dat de communicatie tussen hart en hersenen verloopt via de variatie van dit hartritme. Door ons hartritme te beïnvloeden aan de hand van oprecht positieve gevoelens kunnen we ‘gezonde’ boodschappen sturen naar ons brein, en ons zenuwstelsel, hart- en vaatstelsel, hormonaal en immuunsysteem in evenwicht brengen. Dit uit zich in de praktijk door een hoger prestatievermogen, minder stress, een groter welzijn en emotionele stabiliteit. Hartcoherentietechnieken blijken erg efficiënt om stress te reduceren en het zelfgenezend vermogen te verhogen (ziekte is immers vaak het gevolg van aanhoudende stress). 

  Deelname: vooraf te betalen, 25€ bij inschrijven én betalen vóór 12 april, vanaf 12 april 30€. Max. 10 deelnemers.
  Locatie: De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne.
   

 • Versterk je zelfgenezend vermogen - reeks van 6 avonden/voormiddagen

  Aansluitend op onze Pura Vida lezingen, gaan we in deze reeks alle domeinen die een cruciale rol spelen bij de ondersteuning van ons zelfgenezend vermogen uitgebreider verkennen: het fysiek lichaam, emoties, mindset, relaties en zingeving. Je krijgt inzicht in de complexe samenhang van deze pijlers en ontdekt een waaier aan mogelijkheden, tips en oefeningen om ze in praktijk om te zetten. Ook ga je voor jezelf een duidelijke balans opmaken: waar sta je? Wat geeft energie, wat vreet energie? Wat doe je prima en wat kan/mag beter? Dankzij enkele eenvoudige sleutels kan daaruit een eerst aanzet volgen tot jouw actieplan naar een betere gezondheid, én verder nog, naar Flow. Want je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden! :-) Deze reeks is dus geschikt voor al wie bewust wil kiezen voor goede zelfzorg. Het aantal deelnemers is beperkt om voldoende ruimte te laten voor interactie.

  Deel 1: de data voor het najaar 2018 worden nog vastgelegd.
  Investering: 60€ bij inschrijving én betaling vóór , vanaf 70€- Min. 4 en max. 6 deelnemers.
  Locatie: Azalealaan 17, 2531 Vremde.
   

 • Flower of Life - meditatief tekenen - 4 januari 2018 van 20u tot 22u
  De Flower of Life, de Levensbloem, is één van de krachtigste positieve symbolen uit de heilige geometrie en staat voor de verbondenheid van alle leven in het universum.  Het bevat de blauwdruk van de gehele schepping , zoals ons DNA onze genetische code omvat. Dit patroon wordt in vrijwel alle oude culturen en grote religies teruggevonden (in India, Egypte, het Oude Griekenland, China, Japan en Israel). Tijdens deze workshop ligt de focus op het leren tekenen van dit patroon.

  Locatie: Azalealaan 17, 2531 Vremde 
  Deelname: vooraf te betalen, 15€ bij inschrijving én betaling vóór 2 januari, vanaf 2 januari 20€. Thee, water en knabbeltje inbegrepen. Min. 6 en max. 8 deelnemers.
  Meebrengen: passer, papier en kleurpotloden

 • Bevrijdend loslaten - Ik ga op reis en ik laat achter... - nieuwe datum te bepalen

  Loslaten doen we ons hele leven, vanaf onze geboorte tot en met onze laatste dag. En toch is het vaak geen makkie. Wat is loslaten eigenlijk? Wat maakt het zo moeilijk en hoe kan het makkelijker? Hoe belangrijk is loslaten voor onze gezondheid? We belichten ook het thema van ‘vergeven’, een fundamenteel aspect van het zelfgenezend vermogen. Een avond van inzichten en vooral praktische tips en oefeningen, die je nadien ook zelf kan toepassen. Een energetische detox in het voorjaar!

  Deelname: vooraf te betalen, 25€ bij inschrijving én betaling vóór , vanaf 30€. Max. 10 deelnemers.
  Locatie: De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne.
   

 • Focussen - nieuwe datum nog te bepalen

  Focussen geeft je toegang tot de wijsheid van je eigen lichaam. Je geeft aandacht aan iets in je lichaam dat nog vaag, maar wel voelbaar is en dat te maken heeft met een situatie in je leven. Als je bij dat ‘iets’ stilstaat op een vriendelijke, uitnodigende manier, krijgt het de kans zich kenbaar te maken. Focussen kan je helpen om duidelijker te ervaren wat je voelt en/of wilt, om te leren omgaan met overweldigende gevoelens, om je te bevrijden van een blokkade of verslaving, om heldere beslissingen te nemen, om zelfkritiek te leren relativeren en jezelf meer te accepteren zoals je bent. Het kan andere processen positief beïnvloeden, zoals allerlei vormen van therapie en lichaamswerk, je spirituele ontplooiing, enz. 

  Het hoofd kan ons makkelijk om de tuin leiden, maar het lichaam bedriegt nooit! De grondlegger van het Focussen is Eugene Gendlin. Begin jaren ’60 ontdekte hij in zijn onderzoek van psychotherapie dat iedereen beschikt over een natuurlijk vermogen om te Focussen, maar dat velen de vaardigheid verleerd zijn.
www.innerpoleposition.be | webdesign CtrlZ | © CtrlZ 2018